Om förlaget

ARABELA FÖRLAG fokuserar på utgivning av böcker, bland annat med anknytning till Central- och Östeuropa. Hittills har Utresetillstånd (2012) och Fjärilens vingslag (2016), båda av Eva Franko, givits ut. Böckerna utgör de två första delarna i en trilogi om Katarina Levitsky.

 

Eva Franko är uppvuxen i f.d. Tjeckoslovakien, under den kommunistiska diktaturen. Sedan 1978 bor och arbetar hon i Stockholm. Eva har disputerat i psykologi och har arbetat som lektor och forskare vid Stockholms universitet.

 

Eva föredrar att se sig som svensk östeuropé med en anknytning till den franska och mauritiska kulturen. Hon har skrivit en vetenskaplig avhandling i psykologi. Hennes perspektiv idag är tvärvetenskapligt. Hon utforskar med intresse fenomen i gränsområden mellan vetenskap och exempelvis litteratur och kultur.

 

Hon är 50-talist, akademiker med ett mångfaldsperspektiv där etnicitet, genus, sexualitet och klass interagerar.

 

CV

 

E-post

info(at)arabela.se

 

Både Utresetillstånd och Fjärilens vingslag kan beställas via ovanstående e-postadress. Priset är 150 kronor plus frakt. Dessutom finns båda böckerna till försäljning på nätet, bland annat www.bokus.com